Voor gezond en groen gras 

Kale plekken in gras ontstaan door verschillende redenen. Vorst, droogte, te weinig voeding, na het verticuteren. Ieder grasveld heeft onderhoud nodig, ook dat van u. Doorzaaien is een belangrijk onderdeel in het onderhoud van uw gazon. Het zorgt voor herstel van kale plekken en het behouden van een dichte en gezonde grasmat. Met onze compacte doorzaaimachine zorgen we ook bij u voor een goed herstel.

Ontdek hoe wij zorgen voor het perfecte gazon.

OFFERTE AANVRAGEN

Wat is doorzaaien?

Na een koude of droge periode, of  na het noodzakelijke, maar ingrijpende verticuteren kan uw gazon er gehavend uitzien. Doorzaaien is dan de volgende stap. Hierbij zaaien we nieuw graszaad tussen het bestaande gras. Verspeek Tuinwerken maakt gebruik van een compacte doorzaaimachine die kleine sleuven in uw gazon maakt, waar het zaad precies in valt. Een roller drukt vervolgens deze sleuven dicht, waardoor het zaad optimaal beschermd is in de bodem.

Bij Verspeek Tuinwerken gaan we verder dan alleen zaaien; wij bemesten ook uw gazon om zowel het nieuwe als het bestaande gras de beste start te geven. Afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid kunt u al binnen een tot twee weken genieten van de eerste nieuwe grassprietjes. Kies voor de ervaring en precisie van Verspeek Tuinwerken om uw grote grasvelden, grasmatten of gazons door te zaaien.
 

Voordelen van doorzaaien

  • Verbeterde dichtheid: doorzaaien helpt om de lege plekken die na het verticuteren kunnen ontstaan, op te vullen, wat leidt tot een voller en gezonder gazon.
  • Minder onkruid: een dicht gazon biedt weinig ruimte voor onkruiden om te groeien, wat de noodzaak voor vaak en veel onderhoud vermindert.
  • Bevordering van gezonde groei: regelmatig doorzaaien stimuleert uw gazon om robuust en veerkrachtig te blijven, waardoor het beter bestand is tegen ziekten en extreme weersomstandigheden
image-right

Wilt u zelf doorzaaien?

Natuurlijk is het een optie om zelf uw grasmat door te zaaien. Doet u dit handmatig? Dan is dit een tijdrovende klus. Zeker voor grotere oppervlaktes raden we dit af. Met onze professionele apparatuur en aanpak zorgen we voor de beste groeiomstandigheden voor het graszaad. Bespaar uzelf de moeite en tijd, kies voor de kwaliteit van Verspeek Tuinwerken.

 

IK WIL EEN OFFERTE

Wanneer kan ik doorzaaien?

De timing van doorzaaien is van cruciaal belang. De ideale momenten voor doorzaaien zijn de lente en de herfst. Deze seizoenen bieden milde temperaturen en voldoende neerslag die essentieel zijn voor de groei van nieuw gras.

  • Lente: het voorjaar is perfect voor het herstel na de winter, waardoor uw gazon verdicht en versterkt wordt voor het komende groeiseizoen.
  • Herfst: het najaar is ideaal om het gazon voor te bereiden op de winter, waardoor het sterker en dichter wordt, minder vatbaar voor winterse schade

Bij Verspeek Tuinwerken begrijpen we dat de behoeften van elk gazon uniek zijn. Wij zaaien grote oppervlaktes door, waarbij we niet alleen zorgen voor het zaaien zelf, maar ook voor de optimale bemesting en verzorging die daarop volgt. Zo garanderen we dat uw gazon er door alle seizoenen heen op zijn best uitziet.

Wilt u meer weten of bent u klaar om uw gazon te laten herstellen? Neem contact op met Verspeek Tuinwerken of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor professionele hulp bij het doorzaaien van uw gazon.
 

IK WIL EEN OFFERTE

IK WIL MEER INFORMATIE

Onze visitekaartjes

Gennep

Mook

Malden

Boxmeer

Groesbeek

Kerkdriel

Mill

Venray

Wijchen

Gemert

Grave

Groesbeek

Oosterbeek

Arnhem

Cuijk

Uden

Nijmegen