Gras zaaien

Wanneer u van plan bent gras te zaaien of te laten zaaien, zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Verspeek Tuinwerken is gespecialiseerd in gras gras zaaien, bodemverbetering, graszoden aanleggen en veldbloemen zaaien. Zo zorgen wij voor het mooiste gras in uw tuin! 

Zelf aan de slag met gras zaaien?


We hebben een uitgebreid aanbod aan gras-, veldbloemen- en kruidenzaad. We vertellen je graag meer over wat te zaaien, wanneer en hoe. Ook geven we graag advies. Op zoek naar tips over het zaaien van gras? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina, voor de meest gestelde vragen rondom gras zaaien. 

Gras laten zaaien?

Onze manier van gras zaaien gebeurt secuur met aandacht voor de bodemgezondheid. Dat resulteert in een groen en gezond gazon! 


Vraag een vrijblijvende offerte aan

Welk graszaad zaaien?

We maken gebruik van verschillende graszaadmengsels. De keuze van het type graszaad is afhankelijk van het doel en de toepassing van het gras.

Gaat het bijvoorbeeld om een gazon zaaien, dan adviseren we graszaad voor een speelgazon. Heeft u een grasveld omringt door bomen, dan kan schaduwgras uitkomst bieden. Ook hebben we graszaad voor sportveldengras en bermengras. Dat heeft weinig onderhoud nodig en kan tegen een flink stootje.

Wanneer gras zaaien?

Gras zaaien kan bijna het hele jaar door. De beste periode is van maart t/m juni en augustus t/m oktober. In deze maanden zijn de omstandigheden voor gras het beste. Ideaal is een temperatuur van rond de 20 graden, met af en toe een goede regenbui.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Het ideale zaaibed voor gras

De basis van een mooie grasmat is een gezonde en geëgaliseerde ondergrond. Om de bodem zaaiklaar te maken verwijderen we het bestaande gras en/of de begroeiing.

Vervolgens frezen we de resten kort en mengen het met de grond. Dit bevordert de bodemstructuur en is meteen voeding voor uw nieuwe gras. Als de bodem te weinig organische stof bevat verrijken we de bodem met hoogwaardige compost of champost.

Als het nodig is, spitten we de grond. Spitten zorgt voor een goede waterhuishouding wat belangrijk is voor het wortelstelsel van het gras.

Daarna start het egaliseren. Dit doen we met een compacte lasergestuurde egaliseermachine (kilver). Met de kilver kunnen we heel efficiënt en nauwkeurig de ondergrond egaliseren. Het resultaat is een zaaibed met de juiste afwateringen hoogte.

Na het egaliseren bemesten we de grond met een speciale voeding die het jonge gras extra energie geeft om te groeien tot een sterke en dichte grasmat.

Gras laten zaaien

Het zaaien van gras is secuur werk. Onze op maat gemaakte zaaimachine verdeelt het graszaad over de volle breedte. Hierdoor ontstaat een mooi egale grasmat zonder rijen. 

Vervolgens wordt het graszaad in de bodem gedrukt. Hierdoor ligt het graszaad goed beschermd in de bodem. Vervolgens kunnen de sproeiers aan. Afhankelijk van de temperatuur en vochthuishouding verschijnen na één tot twee weken de eerste nieuwe grassprietjes.

Vraag een offerte voor gras zaaien aan

Vul onderstaand offerteformulier zo volledig mogelijk in. Stuur gerust foto's mee van de bestaande situatie en eventueel uw tuinontwerp. Binnen 48 uur ontvangt u een reactie.

* verplichte velden

Contact

Tel: 06-25085608
E-mail: info@tuinwerken.nl

Onze visitekaartjes

Gennep

Mook

Malden

Boxmeer

Groesbeek

Kerkdriel

Mill

Venray

Wijchen

Gemert

Grave

Groesbeek

Oosterbeek

Arnhem

Cuijk

Uden

Nijmegen