06 - 25 08 56 08 info@tuinwerken.nl
gras zaaien

Gras zaaien

Het zaaien van gras bestaat uit een aantal stappen, we hebben ze voor u samengevat.

1. Grassoort bepalen

En graszaad mengsel bestaat uit meerdere soorten gras. De combinatie van deze verschillende soorten bepaald de eigenschappen van uw gras. We hebben 3 hoofdmengsels geselecteerd:

  1. Speelgras, gras wat tegen een stootje kan en snel zichzelf snel hersteld. Ook geschikt voor gebruik robotgrasmaaier.
  2. Sportveldgras, speciaal voor speelweides, voetbalvelden. Met weinig water en bemesting toch het jaar rond mooi gras
  3. Schaduwgras, speciaal geschikt voor stukken die in de schaduw liggen of waar water schaars is.
  4. Onderhoudvriendelijk, speciaal ontwikkeld voor zonneweides, parken, groenstroken en gazons rondom gebouwen. Met weinig bemesten en maaien een gazon met een mooie winterkleur
  5. Paardenmengels, Bloemenmengels, Openbaar groen mengsels

Alle beschikbare mengsels kun u hier downloaden.

2. Zaai-klaar maken van uw grond

Voordat er begonnen kan worden met zaaien maken we de grond zaai-klaar. Dit is immers de basis voor uw nieuwe gazon of weide.

We verwijderen of verdelgen het bestaande gras en/of begroeiing. De resten worden volledig kort gefreesd en met de grond vermengd. Dit bevorderd de bodemstructuur en is meteen voeding voor uw nieuwe gras.

Als nodig, wordt de grond gespit. Dit zorgt voor een goede waterhuishouding. Een goede waterhuishouding is erg belangrijk voor de groei van het gras en het wortelstelsel.

Voor een goede afwatering en een strakke grasmat maken we gebruik van een compacte lasergestuurde egaliseer machine (kilver). Hierdoor kunnen we zeer snel en nauwkeurig de ondergrond egaliseren, naar uw wens!

We bemesten de grond met organische bemesting. Dit geeft het jonge gras voeding waardoor het sneller groeit, en u eerder van uw gazon kunt genieten.

3. Gras zaaien

Tijd om gras te gaan zaaien! Afhankelijk van de grassoort bepalen we hoeveelheid graszaad. Onze zaaimachine verdeelt het graszaad over de volle breedte. Hierdoor ontstaan er geen “baantjes” in uw toekomstige gazon of wei. Het graszaad wordt ingewerkt en nagerold met een open rol. Door de open rol structuur ontstaan er minuscule schaduwplekjes als de zon schijnt. Het graszaad kiemt sneller en onkruid krijgt minder kans. Bij veel regen voorkomt dit wegspoelen van de grond!

Offerte aanvragen

Overweegt u uw gazon door ons te laten aanleggen, vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen