Wilt u uw gras laten zaaien?

Wanneer u van plan bent gras te zaaien of te laten zaaien, zijn er een aantal belangrijke punten waar u rekening mee dient te houden. Verspeek Tuinwerken is gespecialiseerd in gras, zaaien en bodembewerking. Zo hebben we kennis over gras zaaien, veldbloemen zaaien en graszoden. 

Liever zelf aan de slag met gras zaaien? We hebben een uitgebreid aanbod aan graszaad en veldbloem- en kruidenzaad. We vertellen je graag meer over wat te zaaien, wanneer en hoe. Ook geven  graag advies Of bekijk onze veelgestelde vragen pagina, voor de meest gestelde vragen rondom gras zaaien. 

Gras zaaien kunt u ook uitbesteden. Onze manier van gras zaaien gebeurt secuur met aandacht voor de bodemgezondheid. Dat resulteert in een vol en gezond gazon. 

Welk graszaad zaaien?

We maken gebruik van verschillende graszaadmengsels. De keuze van het type graszaad is afhankelijk van het doel en de toepassing van het gras. Gaat het bijvoorbeeld om een gazon zaaien, dan adviseren we graszaad voor een speelgazon. Heeft u een grasveld omringt door bomen, dan kan schaduwgras een uitkomst zijn. Maar we hebben ook graszaad voor sportveldengras en bermengras. Dat heeft weinig onderhoud nodig en kan tegen een flink stootje.

Wanneer gras zaaien?

Gras zaaien kan bijna het hele jaar. De beste periode is van maart tot juni en van augustus tot november. In deze maanden schijnt de zon, maar regent het ook, is niet te koud en zit er veel vocht in de bodem. Dat zijn prettige omstandigheden voor het kiemende gras. Het meest ideaal is een temperatuur van rond de 20 graden met af en toe een goede regenbui. 

Het ideale zaaibed voor gras

De basis van een mooie grasmat is een gezonde en geëgaliseerde ondergrond. Om de bodem zaaiklaar te maken verwijderen we het bestaande gras en/of de begroeiing. Vervolgens frezen we de resten kort en mengen het met de grond. Dit bevordert de bodemstructuur en is meteen voeding voor uw nieuwe gras. Als de bodem te weinig organische stof bevat verrijken we de bodem met hoogwaardige champost.

Als het nodig is, spitten we de grond. Spitten zorgt voor een goede waterhuishouding wat belangrijk is voor het wortelstelsel van het gras. Daarna start het egaliseren. Dit doen we met een compacte lasergestuurde egaliseermachine (kilver). Met de kilver kunnen we heel efficiënt en nauwkeurig de ondergrond egaliseren. Het resultaat is een zaaibed met de juiste afwateringen hoogte.

Na het egaliseren bemesten we de grond met een speciale voeding die het jonge gras extra energie geeft om te groeien tot een sterke en dichte grasmat.

Hoe gras zaaien?

Het zaaien van gras is secuur werk. Onze op maat gemaakte zaaimachine verdeelt het graszaad over de volle breedte, hierdoor ontstaat een mooi egale grasmat zonder rijen.  Een rol drukt het graszaad in de bodem. Hierdoor ligt het graszaad goed beschermd in de bodem. Vervolgens kan de beregening aan. Afhankelijk van de temperatuur en vochthuishouding verschijnen na één tot twee weken de eerste nieuwe grassprietjes.

Wanneer is het gras zaaien klaar?

Het gras wordt na een paar weken nog één keer na-gewalst. Hierdoor groeit het gras nog vaster aan en worden eventuele oneffenheden weggewerkt.

Vraag een offerte voor gras zaaien aan

Vul onderstaand offerteformulier zo volledig mogelijk in. Stuur gerust foto's mee van de bestaande situatie en eventueel uw tuinontwerp. Binnen 48u ontvangt u een reactie.

* verplichte velden

Contact

Tel: 06-25085608
E-mail: info@tuinwerken.nl

Onze visitekaartjes

Gennep

Mook

Malden

Boxmeer

Groesbeek

Kerkdriel

Mill

Venray

Wijchen

Gemert

Grave

Groesbeek

Oosterbeek

Arnhem

Cuijk

Uden

Nijmegen