Repareren van een gazon

Droogte, kou, sneeuw, mos, onkruid, ongedierte en schimmels zijn invloeden die uw gras geen goed doen. Gelukkig is het niet altijd nodig om de grasmat volledig te vervangen. Wij herstellen uw gras, zodat het weer snel in topconditie is. Hieronder leest u onze werkwijze. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Wij geven u graag advies over uw gazon en komen vrijblijvend kijken naar uw situatie. Vraag een vrijblijvende offerte op.

OFFERTE

VERTICUTEREN

Graswortels hebben licht, ruimte en voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien en zo een stevige en gezonde grasmat te vormen. Door weersinvloeden, maar ook na verloop van tijd, treedt in een grasmat vervilting op. Door minimaal jaarlijks het grasveld te verticuteren, worden mos, onkruid en grasresten uit het gazon getrokken en krijgen de graswortels weer voldoende licht, vocht en voedingsstoffen. Dat is de basis van een bodem en grasmat in topconditie.

MEER INFORMATIE OVER VERTICUTEREN

GAZON DOORZAAIEN

Na het verticuteren zaaien we de grasmat door. Afhankelijk van de situatie kiezen we een graszaadmengsel dat het beste past bij uw situatie. De compacte doorzaaimachine maakt kleine sleuven in de grond waar het graszaad in valt. Vervolgens drukt een rol de sleuven dicht. Hierdoor ligt het graszaad goed beschermd in de bodem. Om te zorgen dat het nieuwe én bestaande gras een goede start maakt, geven we het gras een speciale gazonvoeding. Afhankelijk van de temperatuur en vochthuishouding verschijnen na een week tot twee weken de eerste nieuwe grassprietjes.

MEER INFORMATIE OVER DOORZAAIEN

Wilt u zelf aan de slag?

Bekijk de veelgestelde vragen. Hier staat uitgelegd hoe u kale plekken of een klein gazon zelf kunt doorzaaien. 

Vrijblijvende offerte opvragen

Vul onderstaand formulier in en binnen 48u ontvangt u een reactie van ons.

* verplichte velden

Onze visitekaartjes

Gennep

Mook

Malden

Boxmeer

Groesbeek

Kerkdriel

Mill

Venray

Wijchen

Gemert

Grave

Groesbeek

Oosterbeek

Arnhem

Cuijk

Uden

Nijmegen