Een nieuw gazon zaaien

Gras zaaien kan bijna het hele jaar. De beste periode is van maart tot juni en van augustus tot november.
Hieronder leggen wij in vier stappen uit wat onze werkwijze is. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u advies?
Met ons professionele team leggen we dagelijks de mooiste grasvelden en gazons aan. 
Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons. Binnen 48u sturen wij u een reactie. 

OFFERTE

1. Welk graszaad?

We maken gebruik van verschillende graszaadmengsels. De keuze van het type graszaad is afhankelijk van het doel en de toepassing van het gras. Gaat het bijvoorbeeld om een gazon, dan adviseren we graszaad voor een speelgazon. Heeft u een grasveld omringt door bomen, dan kan schaduwgras een uitkomst zijn. Maar we hebben ook graszaad voor sportveldengras en bermengras. Dat heeft weinig onderhoud nodig en kan tegen een flink stootje.

We komen graag uw situatie bekijken en bepalen samen met u wat het juiste graszaad- of bloemzaad is.

2. AANLEGGEN VAN EEN ZAAIBED

De basis van een nieuw gazon is een gezonde en geëgaliseerde ondergrond. Om de bodem zaaiklaar te maken verwijderen we het bestaande gras en/of de begroeiing. Vervolgens frezen we de resten kort en mengen het met de grond. Dit bevordert de bodemstructuur en is meteen voeding voor uw nieuwe gras. Als de bodem te weinig organische stof bevat verrijken we de bodem met hoogwaardige champost.

Als het nodig is, spitten we de grond. Spitten zorgt voor een goede waterhuishouding wat belangrijk is voor het wortelstelsel van het gras. Daarna start het egaliseren. Dit doen we met een compacte lasergestuurde egaliseer machine (kilver). Met de kilver kunnen we heel efficiënt en nauwkeurig de ondergrond egaliseren. Het resultaat is een zaaibed met de juiste afwateringen hoogte.

Na het egaliseren bemesten we de grond met een speciale voeding die het jonge gras extra energie geeft om te groeien tot een sterke en dichte grasmat.

image-right

3. GRAS ZAAIEN

Het zaaien van gras is secuur werk. Onze op maat gemaakte zaaimachine verdeelt het graszaad over de volle breedte, hierdoor ontstaat een mooi egale grasmat zonder rijen.  Een rol drukt het graszaad in de bodem. Hierdoor ligt het graszaad goed beschermd in de bodem. Vervolgens kan de beregening aan. Afhankelijk van de temperatuur en vochthuishouding verschijnen na één week tot twee weken de eerste nieuwe grassprietjes. 

Wilt u zelf aan de slag? Bekijk dan de Veelgestelde vragen. Hier staat uitgelegd hoe u zelf gras kunt zaaien. 

4. (BIJNA) KLAAR!

Het gras wordt na een paar weken nog één keer na-gewalst. Hierdoor groeit het gras nog vaster aan en worden eventuele oneffenheden weggewerkt.

Contact

Tel: 06-25085608
E-mail: info@tuinwerken.nl

OFFERTE

Onze visitekaartjes

Gennep

Mook

Malden

Boxmeer

Groesbeek

Kerkdriel

Mill

Venray

Wijchen

Gemert

Grave

Groesbeek

Oosterbeek

Arnhem

Cuijk

Uden

Nijmegen