Hoe houd ik mijn gras mooi?

Gras is levend materiaal en wil daarom ook goed verzorgd en onderhouden worden. De belangrijkste tips voor het onderhoud van gazon hebben we voor u hieronder op een rij gezet.

ONDERHOUDSPRODUCTEN NODIG?

Gazonbemesting, gazonkalk, graszaad en bodemverbeteraars kunt u eenvoudig bestellen via onze webshop.

WEBSHOP

 

GAZON SPROEIEN OF BEREGENEN

Een nieuw gazon heeft behoefte aan water. Heel veel water. Het kiemende gras mag niet uitdrogen. Om een fris en groen gazon te krijgen én te houden is het belangrijk om te beregenen. Een belangrijke graadmeter hierbij is dat de bodem constant vochtig is, maar niet drassig. De frequentie van sproeien is natuurlijk wel afhankelijk van het seizoen en de temperatuur. In het droge voorjaar en zomer sproei je na het zaaien van gras drie keer per dag een uur. In de herfst en winter hoeft er niet beregend te worden. Tijdens droge periodes in voorjaar, zomer en vroege herfst beregen je 1 à 2 keer per week. 

IK WIL MEER WETEN OVER BEREGENEN

 

image-right

GRASMAAIEN

Gras groeit bij temperaturen boven 6 graden Celsius. U zult zien dat u het ingezaaide gras, bij optimale omstandigheden, al snel kunt maaien. Dit kan wanneer het gras 6 centimeter lang is. Laat het gras niet te lang worden en maai de eerste keer niet te kort, tot 5 centimeter, zodat het gras makkelijk herstelt. Voor een mooi dicht gazon adviseren we regelmatig – minimaal wekelijks – te maaien tot 3 á 4 centimeter. Regelmatig maaien in combinatie met beregenen en bemesten van het gazon zorgt voor een mooie grasmat en beperkt de groei van onkruid in het gras.

GAZONVOEDING

Kies altijd een goede bemesting voor het gras. Gazonvoeding zorgt dat het gras groeit en beschermd is tegen invloeden van buitenaf, zoals ziekten, schimmels en droogte. Wij gebruiken meststoffen die een langwerkende eigenschap hebben. Dat betekent dat de voeding geleidelijk wordt afgegeven aan het gras. Een voordeel van deze gazonvoeding is dat dit positief werkt op de bodemstructuur en het bodemleven. Bodemleven, zoals regenwormen, hebben een belangrijke rol voor het onderhoud van uw grasmat. Zij zorgen voor afname van grasresten en verbetering van de bodemstructuur. Wij verzorgen bij het leggen van graszoden, zaaien of doorzaaien de eerste voeding. Na ongeveer 6 weken kunt u voor de tweede keer bemesten. Bemesten doet u in de periode van maart tot november.

image-right

GAZONKALK

In december en januari kunt kalk strooien. Kalk zorgt ervoor dat uw bodem de juiste pH krijgt. Een juiste pH is weer belangrijk voor een goede opname van voedingsstoffen uit de bodem. Bovendien maakt het de bodem minder zuur, waardoor zuurminnende planten, zoals mossen, minder kans krijgen om te groeien.

Contact

Tel: 06-25085608
E-mail: info@tuinwerken.nl

WEBSHOP

Onze visitekaartjes

Gennep

Mook

Malden

Boxmeer

Groesbeek

Kerkdriel

Mill

Venray

Wijchen

Gemert

Grave

Groesbeek

Oosterbeek

Arnhem

Cuijk

Uden

Nijmegen