06 - 25 08 56 08 info@tuinwerken.nl
graszoden

Graszoden leggen

We zijn gespecialiseerd in de aanleg van graszoden. Wilt u een klein stukje gras van 10 m² laten aanleggen of een grote tuin? Geen probleem. We hebben opgeleid personeel en de juiste machines voor aanleg! Hiermee kunnen we door uw huis als er geen achterom is, of hebben beperkte ruimte nodig om grote klussen te kunnen klaren.

Oud gras verwijderen

Indien er oud gras ligt wordt dit met een graszodensnijder verwijderd. Grote oppervlaktes worden met een compacte tractor bewerkt.

Frezen

Hierna wordt de grond gefreesd. Door deze bewerking worden de oude wortels welke nog in de grond zitten volledig kort gemaakt. Hierdoor ontstaat een mooie verse laag grond. Als er grond te weinig aanwezig is, wordt er aangevuld met teelaarde. Een teveel aan grond wordt afgevoerd.

Egaliseren

De verse laag grond wordt egaal aangedrukt met een zware rol, om verzakkingen te voorkomen. Hierna wordt de grond perfect vlak gelegd met een waterpas en rei. Er wordt rekening gehouden met de juiste hoogte van de grond ten opzichte van uw terras of border, zodat het gras hier perfect op aansluit.

Gras leggen

Wanneer de grond vlak ligt wordt eerst bemesting aangebracht. Erg belangrijk, hierdoor groeien de wortels van de graszoden snel vast. Dan wordt er een kader gelegd. Dit voorkomt uitdroging van het gras. Het kader wordt dichtgelegd met de graszoden. De zijkanten moeten aangevuld worden met aarde. Dit voorkomt uitdroging. Hierna wordt met een zware gras wals het gras aangerold. Deze drukt het gras vast en zorgt ervoor dat de wortels goed zullen vastgroeien.