06 - 25 08 56 08 info@tuinwerken.nl
beregeningsinstallatie

Beregening

Gras heeft water nodig. Als u net graszoden gelegd heeft, of gras heeft gezaaid is de waterbehoefte groter. Kleine tuinen zijn nog te doen met een slang en sproeier. Dit wordt bij grotere tuinen een stuk lastiger.

Beregening biedt uitkomst!

Er zijn talloze oplossingen, voor elk budget. Hieronder vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Waterleiding of grondwater?

Als uw tuin niet te groot is kunt u water gebruiken van de waterleiding. Voordeel is dat u weinig hoeft te investeren in het begin. Nadeel is dat u dit uiteindelijk extra geld kost ten opzichte van grondwater.

Grondwater is de oplossing als u een grote tuin heeft. Er moet hiervoor een waterbron worden gemaakt. De benodigde diepte hiervan is afhankelijk van de grondwaterstand.

Soort sproeiers

De meest gebruikte sproeiers voor in uw gras zijn zogenaamde “pop- up” sproeiers. Als de beregening uit staat zitten deze onder het maaiveld, hierdoor zijn ze aan het zicht onttrokken en kun u gewoon uw gras maaien. Wanneer u het sproei systeem inschakelt, komen de sproeier door middel van de waterdruk omhoog.

Plaats sproeiers

Het is belangrijk dat het beregening systeem alles beregend wat beregend moet worden, zodat er niets uitdroogt. Op uw terras of stoep wilt u uiteraard geen water. Erg belangrijk is de plaatsbepaling van de afzonderlijke sproeiers. Wilt u alleen uw gras beregenen of ook de border en uw heg? Voor de laatste 2 zijn andere sproeiers nodig, dan voor uw gras. En wat te denken van de verschillende waterbehoeftes tussen uw groene zones?

Opties

Er kan gekozen worden voor een handbediend systeem. We kunnen een geautomatiseerd systeem installeren waarmee u per dag en per groep de tijd van kunt instellen. Verder is de optie om een vochtigheidssensor te plaatsen. Als het lange tijd droog is, gaat het systeem automatisch sproeien.

Maatwerk!

Beregening is maatwerk. We kunnen geen standaard prijzen vermelden. Als u een vrijblijvende offerte aanvraagt, hebben we een paar foto’s van uw tuin nodig, samen met een schets. In deze schets graag aangeven waar gras ligt en waar borders liggen. U ontvangt binnen 48 uur een vrijblijvende offerte op maat.

Natuurlijk kunnen we de situatie ook vrijblijvend bij u komen beoordelen. Bel 06-25085608 of een email (info@tuinwerken.nl).