06 - 25 08 56 08 info@tuinwerken.nl
beregeningsinstallatie

COVID-19 - Natuurlijk houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. We bezorgen uw graszoden aan huis, zodat u niet de straat op hoeft. We houden 1,5 meter afstand, schudden even geen hand en u kunt betalen via een betaalverzoek.

Wilt u het gras afhalen? Dan vragen we u om de graszoden zelf in de auto of aanhanger te laden. We zetten het gras voor u klaar op een aparte pallet en vragen u om 1,5 meter afstand van andere klanten te houden.

Wilt u dat wij uw gazon aanleggen voor een makkelijk en snel resultaat? Ook dat kan gelukkig nog steeds. We werken uitsluitend buiten, schudden even geen handen, en houden 1,5 meter afstand van u.

Dank voor uw begrip! Heeft u vragen over onze maatregelen? Bel dan gerust! Christiaan Verspeek 06-25085608

Beregening

Gras heeft water nodig. Als u net graszoden gelegd heeft, of gras heeft gezaaid is de waterbehoefte groter. Kleine tuinen zijn nog te doen met een slang en sproeier. Dit wordt bij grotere tuinen een stuk lastiger.

Beregening biedt uitkomst!

Er zijn talloze oplossingen, voor elk budget. Hieronder vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Waterleiding of grondwater?

Als uw tuin niet te groot is kunt u water gebruiken van de waterleiding. Voordeel is dat u weinig hoeft te investeren in het begin. Nadeel is dat u dit uiteindelijk extra geld kost ten opzichte van grondwater.

Grondwater is de oplossing als u een grote tuin heeft. Er moet hiervoor een waterbron worden gemaakt. De benodigde diepte hiervan is afhankelijk van de grondwaterstand.

Soort sproeiers

De meest gebruikte sproeiers voor in uw gras zijn zogenaamde “pop- up” sproeiers. Als de beregening uit staat zitten deze onder het maaiveld, hierdoor zijn ze aan het zicht onttrokken en kun u gewoon uw gras maaien. Wanneer u het sproei systeem inschakelt, komen de sproeier door middel van de waterdruk omhoog.

Plaats sproeiers

Het is belangrijk dat het beregening systeem alles beregend wat beregend moet worden, zodat er niets uitdroogt. Op uw terras of stoep wilt u uiteraard geen water. Erg belangrijk is de plaatsbepaling van de afzonderlijke sproeiers. Wilt u alleen uw gras beregenen of ook de border en uw heg? Voor de laatste 2 zijn andere sproeiers nodig, dan voor uw gras. En wat te denken van de verschillende waterbehoeftes tussen uw groene zones?

Opties

Er kan gekozen worden voor een handbediend systeem. We kunnen een geautomatiseerd systeem installeren waarmee u per dag en per groep de tijd van kunt instellen. Verder is de optie om een vochtigheidssensor te plaatsen. Als het lange tijd droog is, gaat het systeem automatisch sproeien.

Maatwerk!

Beregening is maatwerk en daar denken we graag in mee. Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met De Witt Beregeningen. Zij geven graag advies en komen, eventueel samen met ons, vrijblijvend kijken naar uw situatie. Heeft u vragen? Bel 06-25085608 of stuur een e-mail naar info@tuinwerken.nl.